O Njivicama

Njivice, nekoć ribarsko selo sada poznata turistička destinacija u Hrvatskoj koju posječuju turisti iz cijeloga svijeta, a nadasve Europe.

Njivice kroz povijest

Njivice - povijesno mjesto na otoku Krku Civilizacija u Njivicama potiče od vremena starih Rimljana. Arheolozi su 2005. godine na području "Poje" uz samo more pronašli antičku Villa Rusticu koja vjerovatno potiče iz 5. stoljeća. Villa rustica predstavlja malu samostalnu gospodarsku jedinicu u vlasništvu bogate rimske obitelji. Uz bogatu arhitekturu, gospodarske zgrade navodno su imali i terme.

Temelji i fragmenti nađeni u okolici obližnje Crkve uznesenja Blažene Djevice Marije koji potiču iz 9.stoljeća potvrđuju nastavak života u Njivicama sve do današnjih dana. U Crkvi iza glavnog oltara nalazi se predromanički plutej sa karakterističnim ornamentom, plutejom, golubicom i križem. U uvali Sepen pored gradića Omišlja, oko 6 km od Njivica pronađen je stari rimski grad koji potiče iz 4. ili 5. stoljeća - Fulfinum. Svakako preporučamo da besplatno posjetite to arheološko nalazište i usput se dobro zabavite!

Njivice danas

Prekrasne plaže Njivica Danas u Njivicama nalaze se 2 hotela, nekolicina dobrih restorana sa domaćom kuhinjom, mali cafe barovi na rivi i uz plažu te brojna besplatna igrališta za djecu. Brojne turiste iz Europe i cjeloga svijeta privlači prirodna ljepota sa bogatom vegetacijom i prelijepim plažama. Bujna vegetacija tijekom ljetnih dana i noći omogućava ugodan ljetni povjetarac i ugodne noći.

Skrivene uvale i plaže Oko 4 km od Njivica prema unutrašnjosti otoka nalazi se jezero sa pitkom vodom. Na plaži osim caffe barova i restorana nema discoteque što Njivice čini mirnim, te nadasve sigurnim mjestom za odmor. To ne znači da su Njivice dosadno i nezanimljivo mjesto za mlade jer je discothéque udaljena samo oko 3-4 km. Također u blizini Njivica nalaze se i noćni i cocktail barovi.

Prekrasni parkovi uz more u Njivicama Nadalje, u Njivicama se nalaze besplatna igrališta za košarku, nogomet i odbojku na plaži. U Njivicama možete uživati i u sportovima na vodi kao što skijanje na vodi, popularne gume i banana, skuter na vodi te padobran vučen gliserom. Gosti mogu igrati i tennis, stolni tennis, iznajmiti bicikl, motocikl-skuter ili otići na izlet s ATV-om i vodićem na vožnju po otoku Krku, ili jahati u blizini "Jezera Njivice".

Njivice, savršeno mjesto za Vaš odmor!

Znamenitosti i aktivnosti u Njivicama

Bicikliranje u Njivicama

Bicikliranje

Cijeli otok Krk jepovezan biciklističkim stazama, a u Njivicama ćete uživati u vožnjama uz prekrasne plaže i borovu šumu.

Pješačke staze u Njivicama

Šetanje

Njivice imaju prekrasne putiće i pješačke staze za ugodne šetnje u mediteranskom ambijentu.

Staze za joggiranje otok Krk, Njivice

Joggiranje

5 km staza za joggiranje i trailing-vježbanje, i sve to na samo nekoliko metara od mora i plaža. Udahnite svježi zrak i uživajte u vježbanju.

Otok Krk, Njivice plaže

Plaže

Njivice su pune malih, skrivenih i tajnih plaža koje samo čekaju da ih otkrijete. Postoje naravno i veće plaže sa više ljudi sa caffe i coctail barovima.

Lokalna vina, svježa riba otok Krk - Njivice

Gastronomija

U Njivicama možete pronaći mnoge restorane, pizzerie, konobe i bistroe koji nude internacionalne ale i domaće specijalitete. Uživajte u lokalnom vinu, svježoj ribi i ostalim delicijama.

Izleti i ekskurzije brodom - Njivice, otok Krk

Izleti brodom

Možete izabrati između ribarsko-turističkih brodova jednodnevnih izleta sa kuhinjom na brodu ili vožnju katamaranom sa razgledavanjem podmorja i priobalja na nekoliko sati.

Jet ski Njivice

Jet ski adrenalinske vožnje

Sko tražite akciju i uzbuđenje, našli ste. Isprobajte novi Sea-Doo Spark Trixx jet ski čak i bez iskustva te postanite freestyler.

» Više o Jet Ski Njivice
Flyboard Krk - Njivice

Flyboard

Potpuno novo na tržištu, Zapata Flyboard okreće svijet adrenalinskih sportova na vodi naopako. Letite iznad površine mora sa flyboardom.

» Više o Flyboard Njivice
Istraživanje plaža u Njivicama kajakom

Kajakarenje

Ako želite istražiti plaže ali tražite druagčiji pristup. Unajmite kajak i istražite obalu.

Vinite se u visine - Parasailing Njivice - prekrasni panoramski pogled

Parasailing

Nezaobilazno obilježje svakog ljeta je parasailing - water sports. Vinite se u visine i uživajte u pogledu.

» Više o Parasailing Njivice
Zabava na moru - tube i sofa - Oto-Nautika

Tube - Sofa

Kotrljanje i skakanje po moru. Water sports - tube i sofa će vam pružati upravo to. Zabava za prijatelje i obitelj.

» Više o Water sports
Mini golf Njivice

Mini golf

Okupite obitelj i prijatelje i zabavite se. Pokažite tko je kralj mini golfa.

Biljar  Krk - Njivice

Biljar

Zgrabite pivo i raspucajte te lopte.

Ronjenje otok Krk, Njivice

Ronjenje

Istražite kristalno čisto more i podvodni dvijet Njivica. Učinite odmor nezaboravnim.

Unajmite off road atv quad u Njivicama

Off-road quad vožnje

Unajmite Can-Am Off-road Quad vozila i odvedite se na adrenalinsku vožnju otokom Krkom, krcatog off-road stazama.

» Više o Off-road Quad
Pecanje ribe - ribolov - otok Krk - Njivice

Ribolov

Ako imate licencu za ribolov - pecanje ribe, onda morate okušati svoju sreću u Njivicama čije vode su pune ribe.

Špilja na otoku Krku

Špilja "Biserujka"

U blizini Njivica, samo 15 minuta udaljena autom, možete razgledati prelijepu špilju Biserujku.

Zabava za djecu Njivice

Trampolin

Ne zaboravite na djecu. Pored trampolina, Njivice su pune parkova za djecu, igra i ostalog zabavnog programa.

Ranč sa konjima Njivice

Ranč sa konjima

Malo prije Njivice, nalazi se ranč sa konjima. Unajmite konja za jahanje, opustite se i uživajte.

Premium nekretnine - real estate Rijeka Airport Autotrans HAK - Croatia traffic information Jadrolinija - Croatian ferry line Oto Nautika - Jet ski, Flyboard, Parasailing - Njivice, Krk Bi-boatcharter - Rent a boat - island Krk Punat, Krk - Motor boat charter - Rent a boat Rent a car - island Krk