O Njivicama

O Njivicama

Njivice, nekoć ribarsko selo sada poznata turistička destinacija u Hrvatskoj koju posječuju turisti iz cijeloga svijeta, a nadasve Europe.

Njivice kroz povijest

Njivice, island KrkCivilizacija u Njivicama potiče od vremena starih Rimljana. Arheolozi su 2005. godine na području “Poje” uz samo more pronašli antičku Villa Rusticu koja vjerovatno potiče iz 5. stoljeća. Villa rustica predstavlja malu samostalnu gospodarsku jedinicu u vlasništvu bogate rimske obitelji. Uz bogatu arhitekturu, gospodarske zgrade navodno su imali i terme.

Temelji i fragmenti nađeni u okolici obližnje Crkve uznesenja Blažene Djevice Marije koji potiču iz 9.stoljeća potvrđuju nastavak života u Njivicama sve do današnjih dana. U Crkvi iza glavnog oltara nalazi se predromanički plutej sa karakterističnim ornamentom, plutejom, golubicom i križem. U uvali Sepen pored gradića Omišlja, oko 6 km od Njivica pronađen je stari rimski grad koji potiče iz 4. ili 5. stoljeća – Fulfinum. Svakako preporučamo da besplatno posjetite to arheološko nalazište i usput se dobro zabavite!

Njivice danas

Danas u Njivicama nalaze se 2 hotela, nekolicina dobrih restorana sa domaćom kuhinjom, mali cafe barovi na rivi i uz plažu te brojna besplatna igrališta za djecu. Brojne turiste iz Europe i cjeloga svijeta privlači prirodna ljepota sa bogatom vegetacijom i prelijepim plažama. Bujna vegetacija tijekom ljetnih dana i noći omogućava ugodan ljetni povjetarac i ugodne noći.

Oko 4 km od Njivica prema unutrašnjosti otoka nalazi se jezero sa pitkom vodom. Na plaži osim caffe barova i restorana nema discoteque što Njivice čini mirnim, te nadasve sigurnim mjestom za odmor. To ne znači da su Njivice dosadno i nezanimljivo mjesto za mlade jer je discothéque udaljena samo oko 3-4 km. Također u blizini Njivica nalaze se i noćni i cocktail barovi.

Nadalje, u Njivicama se nalaze besplatna igrališta za košarku, nogomet i odbojku na plaži. U Njivicama možete uživati i u sportovima na vodi kao što skijanje na vodi, popularne gume i banana, skuter na vodi te padobran vučen gliserom. Gosti mogu igrati i tennis, stolni tennis, iznajmiti bicikl, motocikl-skuter ili otići na izlet s ATV-om i vodićem na vožnju po otoku Krku, ili jahati u blizini “Jezera Njivice”.

Njivice, savršeno mjesto za Vaš odmor!

Znamenitosti i aktivnosti u Njivicama

Bicikliranje

Cijeli otok Krk jepovezan biciklističkim stazama, a u Njivicama ćete uživati u vožnjama uz prekrasne plaže i borovu šumu.

Šetanje

Njivice imaju prekrasne putiće i pješačke staze za ugodne šetnje u mediteranskom ambijentu.

Joggiranje

5 km staza za joggiranje i trailing-vježbanje, i sve to na samo nekoliko metara od mora i plaža. Udahnite svježi zrak i uživajte u vježbanju.

Plaže

Njivice su pune malih, skrivenih i tajnih plaža koje samo čekaju da ih otkrijete. Postoje naravno i veće plaže sa više ljudi sa caffe i coctail barovima.

Gastronomija

U Njivicama možete pronaći mnoge restorane, pizzerie, konobe i bistroe koji nude internacionalne ale i domaće specijalitete. Uživajte u lokalnom vinu, svježoj ribi i ostalim delicijama.

Izleti brodom

Možete izabrati između ribarsko-turističkih brodova jednodnevnih izleta sa kuhinjom na brodu ili vožnju katamaranom sa razgledavanjem podmorja i priobalja na nekoliko sati.

Jet ski adrenalinske vožnje

Ako tražite akciju i uzbuđenje, našli ste. Isprobajte novi Sea-Doo Spark Trixx jet ski čak i bez iskustva te postanite freestyler.

Flyboard

Potpuno novo na tržištu, Zapata Flyboard okreće svijet adrenalinskih sportova na vodi naopako. Letite iznad površine mora sa flyboardom.

Kajakarenje

Ako želite istražiti plaže ali tražite druagčiji pristup. Unajmite kajak i istražite obalu.

Parasailing

Nezaobilazno obilježje svakog ljeta je parasailing - water sports. Vinite se u visine i uživajte u pogledu.

Tube - Sofa

Kotrljanje i skakanje po moru. Water sports - tube i sofa će vam pružati upravo to. Zabava za prijatelje i obitelj.

Mini golf

Okupite obitelj i prijatelje i zabavite se. Pokažite tko je kralj mini golfa.

Biljar

Zgrabite pivo i raspucajte te lopte.

Ronjenje

Istražite kristalno čisto more i podvodni dvijet Njivica. Učinite odmor nezaboravnim.

Off-road quad vožnje

Unajmite Can-Am Off-road Quad vozila i odvedite se na adrenalinsku vožnju otokom Krkom, krcatog off-road stazama

Ribolov

Ako imate licencu za ribolov - pecanje ribe, onda morate okušati svoju sreću u Njivicama čije vode su pune ribe.

Špilja "Biserujka"

U blizini Njivica, samo 15 minuta udaljena autom, možete razgledati prelijepu špilju Biserujku.

Trampolin

Ne zaboravite na djecu. Pored trampolina, Njivice su pune parkova za djecu, igra i ostalog zabavnog programa.

Ranč sa konjima

Malo prije Njivice, nalazi se ranč sa konjima. Unajmite konja za jahanje, opustite se i uživajte.